Una trentena d’alcaldes de comarques i partits polítics diferents es van trobar el passat 24 de juliol al Centre Cultural Municipal ‘lo Casino’ d’Alcarràs per a fixar els següents passos que portaran a terme amb l’objectiu de sol·licitar a les autoritats competents canvis en el Codi Penal per tal de combatre els furts i robatoris al camp.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha explicat que des de la trobada del passat de juny, la d’avui era la segona, una representació formada per set alcaldes s’ha reunit amb el president de l’Audiència de Lleida i el Fiscal en Cap per traslladar-los-hi les serves preocupacions i inquietuds. També ha informat que s’han reunit amb els sindicats agraris, els quals avui també s’han afegit a la reunió.

En aquest sentit, els alcaldes van decidir encarregar un estudi al nostre company del CEJEM i catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Lleida, Dr. Josep Maria Tamarit, per tal que es detallin amb rigor i anàlisi els canvis que es poden dur a terme en aquest àmbit. A més a més, l’estudi servirà per presentar les esmenes quan s’iniciï al Congrés dels Diputats la tramitació per introduir canvis en el Codi Penal.

Els alcaldes reunits coincideixen en què, actualment, les zones rurals i les explotacions agrícoles i ramaderes queden desprotegides enfront els furts i robatoris i han tornat a reiterar que un dels principals problemes és la reincidència amb la qual actuen els delinqüents.