Les nostres companyes, Dra. Carolina Villacampa i Dra. Núria Torres, acaben de publicar a la Revista de Derecho Penal y Crimonología, nº 8 (2012) un interessant article sobre les dones víctimes de trata que estan a la presó. La investigació de camp que ha donat fruit a aquest article ha estat finançada pel CEJEM. Com resumeix aquest article, el tràfic d’éssers humans constitueix un dels fenòmens criminals emergents en la societat globalitzada. La comunitat internacional va emprendre una estratègia global contra aquest fenomen al començament dels 2000, adoptant una política essencialment criminalitzadora.

Llegeix més…

cap

Sota l’edició de Jordi Garreta Bochaca, membre del CEJEM, i de Papa Demba Fall, acaba de sortir a la llum una monografia titulada “Les migrations africaines vers l’Europe. Entre mutations et adaptation des acteurs sénégalais”. Participen en la redacció d’aquesta obra, a banda del Dr. Garreta, altres companys del nostre Centre de Recerca, com Núria Llevot Calvet, Rafael Allepuz Capdevila, Héctor Claudio Silveira Gorski, Dolors  Mayoral, Paquita Sanvicén i Teresa Torres Solé. Podeu consultar gratuïtament la publicació fent clic aquí.

cap

Ahir, el Diari Segre publicava un interessant article sobre la investigació que es realitza a l’INEFC sobre intel·ligència emocional. Concretament, l’article periodístic es referia al recent debat sobre qui dirigeix millor les derrotes. El doctor Pere Lavega, professor d’INEFC i membre del CEJEM, explica que “la investigació és el resultat de l’experiència amb més de mil alumnes universitaris d’educació física i esports, dels quals s’han recollit més de 200.000 dades sobre les emocions que sentien durant la pràctica esportiva”. El nostre company, en la entrevista al Diari Segre, afirmava que “els homes es mostren més predisposats a situacions competitives, en què hi ha adversaris, contacte físic i una certa violència corporal. Les dones, en canvi, prefereixen activitats corporals més suaus, com les pràctiques de relaxació i d’expressió”.

Llegeix més…

cap