El proper dimarts 21 de maig a les 19:30 hores, la seu de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació (carrer Marquès de Cubas – Madrid) acollirà una conferència pronunciada pel nostre company i acadèmic corresponent d’aquesta Reial Acadèmia, Dr. Antoni Blanc.

La conferència es titula “La Unión Europea y el Mediterráneo. De los primeros Acuerdos a la Primavera Árabe“. Recentment, el Dr. Blanc ha publicat a la Editorial Tecnos una monografia de la mateixa temàtica.

Aquesta obra comença amb l’estudi dels primers acords comercials per continuar després centrant-se en l’anomenat “procés de Barcelona” iniciat el 1995. Els tres pilars de la declaració de Barcelona són objecte d’anàlisi específic així com el seguiment del procés euromediterrani al llarg d’aquests anys.

El Dr. Blanc analitza també en el seu llibre, i així ho farà en la conferència, les implicacions de la Política Europea de Veïnatge i de la Unió per la Mediterrània, per passar posteriorment a centrar-se en l’anomenada “primavera àrab” i, particularment, en la seva evolució en els diferents països, així com en la reacció de la UE, de les Nacions Unides i de la resta de organitzacions internacionals davant aquest fenomen que va significar tota una revolució social.

Igual que fa en la seva obra, el nostre company farà referència a la necessitat de replantejar les relacions euromediterrànies donada la nova situació creada a la regió mediterrània després de les revoltes als països àrabs, la intervenció a Líbia i l’actual situació a Síria. En tots aquests casos es constata que l’actuació de la UE ha estat massa lenta i desdibuixada tenint en compte l’interès que presenta la regió mediterrània per a la seguretat i estabilitat de la pròpia Unió Europea.

L’entrada a la conferència és lliure i gratuïta, però es prega confirmació a:

Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació

Marquès de Cubas, 13. Madrid

Telèfon 915222069

e-mail: secretaria.rajyl @ insde.es